Chcete získat zaručený recept na úspěch při hledání práce? V žádné „kuchařce“ ho nenajdete, ale několik důležitých ingrediencí, které je dobré využít, přece jen existuje.

Jak se představit případnému novému zaměstnavateli, aby vaši nabídku nepřehlédl a zaujala ho?

Přísada 1: Kvalitní životopis

Kvalita určitě neznamená délku. Důležitá je výstižnost. Při psaní si v první řadě uvědomte, pro koho životopis píšete. V menších či rodinných firmách je vysoká pravděpodobnost, že váš životopis bude číst samotný majitel, kterého bude zajímat kromě vašich praktických zkušeností také něco o vašich zájmech a mimopracovních aktivitách.

Personalista velké nadnárodní korporace, který třídí několik desítek, až stovek životopisů, se naopak v první fázi zaměří zejména na fakta, jako jsou předchozí zkušenosti a vzdělání. Proto mějte připravené různé varianty životopisu.

Samotný výčet společností a pozic, které jste v minulosti zastávali, rozhodně nestačí. V několika bodech se snažte vystihnout podstatu své minulé pozice, aby si personalista mohl udělat přesnější obrázek o tom, co jste dělal/a, a zda mezi vaší profesní minulostí a obsazovanou pozicí existuje nějaké pojítko.

Více informací >>