Tři z deseti Čechů jsou nespokojení s dobou, kterou musí strávit na cestě do práce. Rok od roku navíc jejich ochota k dojíždění klesá, vloni se negativně vyjádřila necelá čtvrtina lidí. Maximálně jsou schopni tolerovat 30 minut. Delší cestování do práce by mohlo vyvážit jen výraznější zvýšení mzdy.

„S tím, jak vzrostl počet neobsazených pracovních pozic a vyhráváme opakovaně soutěž o nejnižší nezaměstnanost v EU, tak také, celkem přirozeně, klesá už tak nízká ochota Čechů k dojíždění či ke stěhování za prací. Čas strávený cestou do práce se také stává stále důležitějším faktorem při zvažování zaměstnání“, uvedla Jitka Součková ze společnosti Grafton Recruitment, která ve spolupráci se společností Behaviolabs.com provedla průzkum mezi 1123 respondenty.

Tři z deseti oslovených Čechů nejsou s délkou dojíždění spokojení. V loňském roce jich bylo o sedm procentních bodů méně (23 procent). Do práce pak chtějí cestovat maximálně půl hodiny, ovšem pětina lidí musí na cestě strávit i dvakrát tolik času.

Více informací >>