Jazyky jsou výraznou pomůckou v hledání vysněného zaměstnání i získání lepší mzdy. Přes léto máte ideální příležitost si jejich znalost oprášit a vylepšit. Vyhledejte si jazykovou školu, online výuku nebo odjeďte na intenzivní kurz do zahraničí.

Umíte maďarsky, rumunsky nebo řecky? Firmy stále baží po zaměstnancích mluvících více jazyky. „I když stále mnoho zaměstnavatelů v inzerátech uvádí znalost cizího jazyka jako podmínku i u pozic, kde to není třeba, poptávka po lidech s dobrou jazykovou výbavou roste. Chybějí jich řádově tisíce,“ míní Michal Novák z pracovního portálu Profesia.cz.

Angličtinu pokládají v mnoha firmách za základ, ale už zdaleka nestačí. Do popředí se dostávají i němčina, holandština nebo třeba korejština. Jazyková vybavenost často přebíjí i odborné znalosti na určité pozice. Proč se tedy přes léto na některý z jazyků nevrhnout?

Zůstat doma, nebo vyrazit za hranice?

Pro úplné začátečníky je vhodnější se nejprve poohlédnout po jazykovém kurzu doma. Pobyt v zahraničí přijde vhod spíše mírně pokročilým studentům, kteří se potřebují zlepšit v konverzaci či se posunout výše.

„Nedovedla jsem si představit vyrazit sama do zahraničí. Proto jsem zvolila letní intenzivní kurz tady u nás. Vybrala jsem kombinaci gramatiky i konverzace v dvoutýdenním kurzu. Za tu dobu jsem si skutečně oprášila základy, ale hlavně jsem se přestala bát mluvit,“ říká Veronika, absolventka letního kurzu angličtiny.

Více informací >>