Sehnat nové zaměstnance do týmu je pro firmy téměř neřešitelný úkol. V honbě za kandidáty přehodnocují nabídky nefinančních benefitů a navyšují mzdy. Někdy až o tisíce korun měsíčně. Vyplynulo to z rozsáhlého průzkumu mezd společnosti Grafton Recruitment napříč obory i regiony.

Podle Českého statistického úřadu rostly mzdy v roce 2016 o 4,3 %. Letos porostou ještě víc, o 5 %. „Nezaměstnanost v Česku patří k nejnižším v Evropě a je na úrovni takzvané přirozené nezaměstnanosti. Volných uchazečů o práci je minimum, počet nabízených pozic oproti tomu silně roste a růst bude i letos. Zaměstnavatelé vedle zvyšování mezd a benefitů musejí přemýšlet i o způsobech, jak své zaměstnance motivovat a prohlubovat jejich loajalitu,“ říká Martin Ježek, obchodní ředitel Grafton Recruitment.

Podle něj například řada zaměstnavatelů, především z oblasti IT, podnikových služeb a výroby, začíná investovat do moderního pracovního prostředí. Vedle samotných pracovních prostor firmy nabízejí i celou řadu relaxačních zón či možností sportovního anebo i společenského vyžití v pracovní době i po ní.

Rozmáhají se také benefity, které mají za cíl usnadnit skloubení pracovního a soukromého života. „Příjemné pracovní prostředí a atmosféra má ostatně rostoucí význam i při samotném náboru zaměstnanců. Roli hraje zejména u mladé generace uchazečů a do budoucna bude tento aspekt při rozhodování kandidátů o přijetí či nepřijetí pracovní nabídky nadále posilovat,“ dodává Martin Ježek.

Více informací >>