Míra nezaměstnanosti je na minimu, v červenci klesla na 2,3 procenta, zaměstnavatelé tak čelí nedostatku kvalitních uchazečů. Změnit práci je snadnější než dříve, proto řada lidí odchází za novými zkušenostmi. Firmy se tudíž stále častěji obracejí na studenty VŠ, aby si již během jejich studia vytipovaly ty nejperspektivnější. Cílem je nabídnout jim možnost praktických zkušeností v oboru a udržet je i po skončení školy. Užitečná může být i možnost takzvaného duálního vzdělávání.

Zájem zaměstnavatelů o studenty nepramení jen z přesycenosti pracovního trhu a nouze o kvalitní uchazeče. Novinkám to potvrdil i Juraj Matula, spolumajitel architektonické kanceláře Znamení čtyř.

„Pro nás jsou studenti nejvýznamnějším zdrojem nových zaměstnanců. Během studia se totiž teprve formuje jejich profesní pohled na architekturu a během stáže jim máme šanci prezentovat naše vize. Když se pak v zásadních věcech potkáme, stávají se plnohodnotnou součástí týmu,“ vysvětlil.

Stáž na léto i celý rok

Studentské stáže mají nejrůznější formu. Mohou být krátkodobé, většinou po dobu letních prázdnin, nebo i dlouhodobé – trvající jeden až jeden a půl roku. Mívají podobu dohody o pracovní činnosti nebo dohody o provedení práce. Některé společnosti preferují individuální domluvu s konkrétním studentem.

„Náš program umožňuje studentům nastoupit na kterékoli z našich oddělení, délka a intenzita stáže je vždy na domluvě nováčků a jejich nadřízených. Nejčastější praxí je 20 hodin týdně,“ popsal princip stáží v poradenské společnosti KPMG Tomáš Probst.

Více informací >>